Fotós tanfolyam a Szellemkép Szabadiskolában

Fotós tanfolyam, képzés szervezése iskolánkban. A Szellemkép Alapítvány által működtetett Szellemkép Szabadiskola 1994 óta végez fotográfiai és filmes művészeti oktatást alap-, közép és főiskolai szinten. Igyekszünk egy olyan szemlélet mentén tanítani, ahol nem a tanár szubjektív véleménye válik döntővé, hanem a hallgatók – alkotói fotográfiában megvalósuló – önkifejezése. A Szellemkép Szabadiskola fotós tanfolyamai során törekszik olyan útravalót adni diákjainak, egy olyan önálló gondolkodásnak és eszköztárnak a kiépítését elérni, amivel bárki meg tudja találni a saját útját.

Fontos, hogy hallgatóink megértsék, igenis létezik egy alkotói fotográfia, egy önkifejezés, de ez mégsem pusztán szubjektív kérdés. Szakmailag ezek megtanulható és mérhető dolgok. Egy olyan útravaló egy olyan önálló gondolkodásnak és eszköztárnak a kiépítését jelenti ez, amivel bárki meg tudja tanulni, hogyan fejezze ki képben önmagát hitelesen.

Fotós oktatásunk folyamatos műhelymunkára épül, melyhez hallgatóinknak korlátlan idejű analóg- és digitális labort, saját mini műtermet és bizonyos számú külső műterem-gyakorlatot biztosítunk. Alapítványunk ösztöndíjakkal, pályázatokkal is segíti a legtehetségesebbeket.

Az iskolával egyidejűleg szintén 1994 óta minden nyáron alkotótábort is működtet, mely szorosan kapcsolódik az iskola tematikájához, ugyanakkor teljesen nyitott és országos, illetve nemzetközi vonzású. A Szellemkép folyamatosan publikálási lehetőséget teremt hallgatóinak.
Az elmúlt évek során 72 kiállítást szervezett hallgatóinak, ilyen menedzsment munkát egyetlen magyar intézmény sem végez beleértve, a művészeti egyetemeket is.

Gyakori kérdések

További felmerülő kérdések, vagy jelentkezés esetén keress minket a szellemkep@gmail.com címen! 

Fotós tanfolyamok:

  • Alap képzés, kezdő digitális és analóg osztály I. évfolyam, 60 óra elméleti és gyakorlati vizsgával, és alap portfolio összeállítással zárul
  • Középfokú, haladó képzés II/1. és II./2. évfolyam,  2x 60 óra elméleti és gyakorlati vizsgával, és  haladó szintű portfolio összeállítással zárul
  • Felsőfokú fotográfus képzés III/1. és III/2. évfolyam, 2x 60 óra  mesterképzés, mestrerportfolio összeállítással zárul
  • Felsőfokú fotográfus képzés III/3. diplomafélév minden kurzus bemutató osztályzással zárul
  • Diplomakiállítás

60 órás, féléves fotográfus képzés tandíja (online formában is): 298.000 Ft

Online fotós tanfolyamok 2019 óta!

Tudtad, hogy a Szellemkép Szabadiskola nappali képzéseibe már 2019 óta lehetőség van online is bekapcsolódni? Bizony, nemcsak a kialakult járványügyi helyzetben tudtunk alkalmazkodni a digitális oktatáshoz, hanem már előtte is felmerült az igény az online fotós tanfolyamra, mi pedig hallgattunk a sokszor messziről érkező diákjaink szavára, és kialakítottuk az online fotográfus képzéseink menetét. Így eltöröltünk minden akadályt, most már valóban a világ minden tájáról belehet kapcsolódni a Szellemkép fotós tanfolyamba!

Nyári, online fotós tanfolyam a Szellemképnél!

  1. Kompozíció és fények

Online nyári képzésünk egy rövidebb, 4×4 alkalomból álló, 16 órás kiscsoportos fotográfus képzés, amelynek keretében a kompozíció és fények kérdéskörét járjuk végig. Az órák 4 órás, tömbösített formában kerülnek megtartásra, 4 héten keresztül, egymásra épülő tananyaggal és gyakorlati feladatokkal. Közös feladatmegbeszéléssel, kezdő és haladó csoportokkal, folyamatos egyéni és csoportos képelemzéssel várunk digitális fotós oktatásunkon!

Online képzésünkre a jelentkezés folyamatos, a kiscsoportos képzések 8 főtől indulnak!

Jelentkezés a fotós tanfolyamra:

szellemkep@gmail.com

+36 70 637 -4953

Online, nyári képzéseink listája folyamatosan frissül, kövess minket Facebookon és Instagrammon is, hogy első kézből értesülj a legújabb fotós képzéseinkről!